De Tiende van Tijl

In de Tiende van Tijl neemt Tijl Beckand, onder andere bekend van de Lama’s, ons mee in de meeslepende wereld van klassieke muziek. Op ludieke wijze geeft Tijl de muziek een nieuw jasje.

Voor de paasspecial van komend jaar gaat De Tiende van Tijl op zoek naar verbinding. Verbinding tussen de ‘grote drie’ in reli-land: het Christendom, Islam en Jodendom. Dit allemaal naar aanleiding van de beroemde Johannes Passion van Johan Sebastian Bach. Als christelijke vlogger mag ik hierin mijn geloof vertegenwoordigen. Een grote eer, waar ik erg enthousiast over ben! Tijdens de opnames van de Tiende van Tijl neem ik je als vlogger mee naar het eindresultaat van deze mooie mini-documentaire.

Tijdens de eerste draaidag spraken we om een tien uur af in het mooie Utrecht. Op een prachtige locatie komen we, met tafelheer Tijl Beckand, bij elkaar. Ik zeg ‘we’, want naast de bekende presentator, zijn we met een Moslim PvdA’er en een Joods Amsterdamse. We praten vooral over onze verschillende achtergronden en zijn geïnteresseerd in elkaars denkwijzen en vinden ook overeenkomsten! De ochtend sluiten we af met een heerlijke lunch, die eveneens in de stad plaatsvindt.

In de middag reizen we af naar Urk, mijn roots! We nemen op een buitenlocatie, tussen de omgevingsgeluiden door, een portret van mij op. Dit alles op een locatie waar ik veel herinneringen aan heb en waar een stukje van mijn verleden ligt. Tegen het begin van de avond reis ik met een voldaan gevoel weer naar huis. Ik kijk uit naar de volgende ontmoeting met mijn nieuwe vrienden. Nooit geweten dat de camera daar één van zou zijn.

Maarten’s site

Youtube

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s